Urządzenia i Akcesoria
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
Składniki
-
1 gruszka obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
-
1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa
-
600 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
650 g ziemniaków (Ø 5-6 cm), pokrojonych w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.